YKS-Ek Yerleştirme kayıtları

23 Eyl

YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 23-27 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 23-25 Eylül 2019 tarihleri arasında e-Devlet sistemi üzerinden öğrenciler tarafından yapılabilecektir. E-devlet üzerinden kayıt yapan öğrencilerin Fakültelerine herhangi bir evrak teslim etmelerine gerek yoktur.

Şahsen kayıt için adayların yerleştirildikleri Fakülte/Yüksekokul/Meslek Yüksekokullarına belirtilen süre içerisinde başvurmaları gerekmektedir.

Fakültemize yks-ek yerleştirme ile yerleşen öğrencilerin kayıt işlemleri için en geç 26/09/2019 tarihi mesai bitimine kadar Fakültemiz Öğrenci İşlerine aşağıdaki belgelerle gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

1) “Lise Diploması”nın aslı veya yeni tarihli “Geçici Mezuniyet Belgesi”nin aslı (Fotokopi yada Noter onaylı suret kabul edilmez). a) Diplomanın kayıp olması durumunda Lise Diploması Kayıp Belgesinin aslı. b) Ek puandan yararlanarak ya da sınavsız geçişle yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır).

2) 2019-YKS ek yerleştirme Sonuç Belgesinin İnternet Çıktısı.
3) Fotoğraflı Nüfus Cüzdan Fotokopisi.
4) 3 adet 4.5x6 ebadında son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf.
5) 6 TL.’lik posta pulu (Toplam 6 TL tutarında).
6) 29 yaşından büyük olan erkek adayların “Askerlikle İlişkisi Yoktur” belgesi (29 yaşından büyük yükümlülerin “askerlikle ilişiği yoktur” belgesi olmadan kesinlikle kayıtları yapılmayacaktır).